Certificeringen

Certificeringen

In samenwerking met het onafhankelijke Agro Quality Support – afgekort AQS – voeren kwaliteitscontroleurs van Kompany een constante controle op de kwaliteit van onze producten uit.

Wij staan dan ook voor 100% achter de kwaliteit van onze producten, die we bovendien kunnen garanderen aan de hand van een keur aan andere certificeringen:

Certificeringen

GLOBALG.A.P.
GLOBALG.A.P. is een standaard voor veilige en duurzame voedselproductie, waaraan voedselproducenten moeten voldoen om hun producten te kunnen verkopen aan grote retailers over de hele wereld. Middels deze certificatie kunnen retailers zien waar de producten exact vandaan komen. Alle telers van Kompany dragen deze certificering.
 
GRASP
GRASP staat voor GLOBALG.A.P. Risk Assessment on Social Practice. Dit is een vrijwillige module van GLOBALG.A.P., ontworpen om de sociale aspecten binnen de teelt – zoals de gezondheid en veiligheid van werknemers – vast te stellen.

BRC Agents and Brokers Standard
Voor bedrijven die de aankoop, aanvoer of distributie van producten beheren – zoals Kompany – voorziet deze internationaal erkende certificering in een raamwerk om de veiligheid, kwaliteit en wettelijkheid van producten in de voedings- en verpakkingsindustrie te garanderen.
 
BRC Food Safety Standard
De BRC Food Safety Standard kan worden gebruikt voor elke voedselverwerkende handeling, waarbij voedsel wordt behandeld, verwerkt of verpakt. Deze certificering is ontworpen om veilige producten te produceren, die voldoen aan de verwachte kwaliteitsniveaus van de consument.

IFS Food Standard
De IFS Food Standard – erkend door het Global Food Safety Initiative – is een standaard voor de controle van voedselverwerkende bedrijven en bedrijven die voedsel verpakken. De focus van deze standaard ligt op de veiligheid en kwaliteit van processen en producten.

IFS Broker
Brokers en importeurs brengen producenten en retailers samen. Handelspartners verwachten dat deze partijen hun producteisen communiceren naar de producent en dat deze specificaties worden geïmplementeerd. IFS Broker controleert of de betrokken partijen de juiste maatregelen nemen, zodat hun leveranciers opereren in overeenstemming met de veiligheids- en kwaliteitseisen van het product. Brokers en importeurs moeten er ook op toezien dat de leverancier voldoet aan deze eisen, zodat de geleverde producten voldoen aan de wettelijke en contractuele specificaties.
 
QS
QS certificatie – een Duits certificatiesysteem – verzekert de kwaliteit van voedsel in de gehele keten; van teler tot retailer. Voedsel met een QS certificatie heeft een accuraat gedocumenteerde en gemonitorde levenscyclus, waardoor de weg die een versproduct van teler tot retailer aflegt traceerbaar is.

Nieuwsgierig? Neem nu contact met ons op